Funkcionalni intervalni trening - FIT

Svaki pokret možemo iskoristiti kao vježbu. Naravno treba nam malo mašte i kreativnosti. Sve smo to našli kod Antonije Zaninović u Fit zoni.

FIT trening zapravo je kratica od "funkcionalni intervalni trening".  Namijenjen je rekreativcima i, kako smo vidjeli, sjajno funkcionira. Skupina pod njezinim vodstvom vježba uz osmijeh i to je veoma važno. Jer vježbe nisu lagane. Način primjene ovisi o iskustvu voditelja.Antonija je na dobar način spojila kardio vježbe, uporabu rekvizita te korištenje vlastitog tijela kao opterećenja. Girje, TRX , boksačke vreće, sve se može upotrijebiti, ali mora se znati kako. I zato je Antonija Zaninović napravila jedino moguće da bi rezultat bio optimalan. Slušala je vježbače, njihove dojmove, iskustva i želje. Trening je tako dobio pobjedničku formu.

U svojem se radu vodila i jednostavnom činjenicom da zaboravljamo što smo sve kao djeca mogli i radili te da se te vještine mogu vratiti ako njihove karakteristike osmislimo kao vježbu. Ako shvatimo sjedanje na stolac kao čučanj, dizanje i sjedanje može biti korisna vježba za noge i stražnjicu. Ruke, prsni koš, ramena možemo istegnuti na dovratku.

Kao zaljubljenica u vježbanje i aktivnosti u prirodi, Antonija često grupu povede van. Zabavno je i korisno vježbati u prirodi.

Ako se želite priključiti ovoj grupi i njihovu načinu vježbanja, potražite ih na FB-u @fitzonazagreb.