Spike Lee režirao prosvjedni spot grupe The Killers protiv Trumpovog zida

Rock grupa The Killers je u suradnji s filmski redateljem Spikeom Leeom snimila glazbeni spot za svoj najnoviji singl "Land Of The Free", prosvjednu pjesmu protiv plana američkog predsjednika Donalda Trumpa da izgradi zid na granici s Meksikom.

Redatelj filmova "Do the Right Thing" i "Malcolm X" dobio je potpunu kreativnu slobodu za rad na video-spotu za pjesmu koju bend, podrijetlom iz Las Vegasa, opisuje kao "iskrenu žalopojku nadahnutu trenutačnim događajima i nedavnim nacionalnim tragedijama koje su se dogodile u SAD-u".

Lee je video-spot snimio blizu granice krajem 2018. Scene prikazuju obitelji migranata na putu prema "zemlji slobode", rekli su članovi grupe. Prikazuje put migranata različitih životnih dobi i njihove sukobe s pripadnicima snaga sigurnosti.
Lee, koji je prošlog tjedna nominiran za britansku nagradu BAFTA-u za film "BlacKkKlansman", i ranije je režirao glazbene spotove, uključujući hit Michaela Jacksona "They Don't Care About Us".

Trump je od Kongresa zatražio 5,7 milijardi dolara za izgradnju sigurnosnog zida na jugozapadnoj granici SAD-a, no demokrati su zahtjev odbili. Neslaganje dviju strana dovelo je do najduže djelomične blokade vlade u povijesti SAD-a.