Joe Lovano poseban gost na koncertu Diane Krall

Kanadska jazz pijanistica i pjevačica prodala je više od polovine predviđenog kapaciteta, a na ekskluzivnom koncertu u Opatiji, nastupit će pred samo 2000 obožavatelja. Kao poseban gost najavljen je poznati američki jazz saksofonist.

''Kraljici jazza'' 16. srpnja na Ljetnoj pozornici u Opatiji će se pridružiti Karriem Riggins na bubnjevima, Robert Hurst na kontrabasu, a kao poseban gost najavljen je Joe Lovano, američki jazz saksofonist, klarinetist, flautist i bubnjar što će lijepu ljetnu večer učiniti zaista jedinstvenim glazbenim doživljajem.

Još od prvog albuma "Stepping Out", Diana Krall oduševljava publiku i kritiku. U karijeri dugoj 25 godina objavila je 15 albuma koje je prodala u više od 15 milijuna primjeraka. Jedina je jazz izvođačica koja je na prvom mjestu imala čak osam albuma na Bilboard Jazz Albums listi, osvojila je tri Grammyja, a uspoređuju je i s divom Billie Holiday. Diana ove godine kreće na svjetsku turneju koja započinje u travnju u Americi, a 16. srpnja u organizaciji Star produkcije i Festivala Opatija, nastupit će na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

- Koncert Diane Krall vrhunski je događaj i iznimno smo sretni što će hrvatska ali i inozemna publika moći uživati u ovom glazbenom spektaklu - rekao je Alen Ključe, direktor Star produkcije.