Punjene dagnje i dagnje na ražnjiću
Raški zaljev razigrano i vijugavo presjeca istočnu obalu Istre. Na sredini zaljeva smjestilo se nekoliko uzgajlišta školjaka. Rijeka Raša, koja se ovdje susreće s morem - pedoćima (dagnjama) daje posebna svojstva.
Za ekipu emisije More Olivera Catela spremila pedoće na dva načina - punjene pedoće i ražnjiće od pedoća. Postupak pogledajte u videoprilogu.
PUNJENI PEDOĆI
2-3 kg pedoća (dagnji)
1,5 litra šalše
smjesa za punjenje:
2 kriške kruha
peršin
2 jušne žlice parmezana
2 režnja češnjaka
sol, papar
RAŽNJIĆI OD PEDOĆA
2-3 kg pedoći (dagnji)
2 jaja
100 grama krušnih mrvica
100 grama brašna
začini po želji
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!