Studenti Muzičke akademije uz Zagrebačku filharmoniju u Lisinskom

Zagrebačka filharmonija i Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu nastavlja tradiciju besplatnih koncerata - ove godine održat će se 22. i 25. siječnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Studenti će se predstaviti kao solisti, dirigenti i skladatelji.

Na prvom koncertu će, pod ravnanjem Ivana Josipa Skendera, nastupiti Marta Meštrović (oboa), Barbara Cvitanović (klavir), Marko Glogović (violina) i Kvartet saksofona (Luka Norac, Nikola Smetko, Jakov Varazić, Ana Kovačić).

Za program su najavljeni Bohuslav Martinu: Koncert za obou i orkestar, H.353, Edvard Grieg: Koncert za klavir i orkestar u a-molu, op.16, Petar Hendija: Četiri paralelna svemira za kvartet saksofona, timpane i gudački orkestar i Aram Hačaturjan: Koncert za violinu i orkestar u d-molu.

Dirigent Matija Fortuna ravnat će drugim koncertom, 25. siječnja, kada će se publici predstaviti Marija Vukšić (saksofon), Emanuel Pavon (violončelo), Veronika Ćiković (harfa) i Vedran Janjanin (klavir).

Na repertoaru su Henri Tomasi: Koncert za saksofon i orkestar, Bohuslav Martinu: Koncert za violončelo i orkestar, Claude Debussy: Plesovi za harfu i gudače, Danse sacrée et profane i George Gershwin: Koncert za klavir i orkestar u F-duru.

Nakon potvrđenog dolaska na koncerte ulaznice će se moći preuzeti na info pultu u dvorani Lisinski neposredno prije koncerta te u Uredu za produkcijske poslove Muzičke akademije uz prethodnu najavu.