Lećevica ima 50 vila s bazenima, a nema vodovod!

U Lećevici, maloj općini Dalmatinske zagore, nemaju vodovod, ali će uskoro imati 50 vila s bazenima! Dok mjerodavni pripremaju gradnju Centra za gospodarenje otpadom, mještani - uglavnom povratnici iz velikih gradova - na djedovini grade kuće za odmor koje su iznajmljene dobar dio godine. 

U Radošiću - ni 150 mještana, a 15 bazena! Tim kućama za odmor u srcu Dalmatinske zagore ne treba reklama; prošlog su ljeta utočište ovdje pronalazili uglavnom stranci- najviše Poljaci.

Na jednoj parceli, uz vilu, povratnici iz Švicarske gradit će mini-hotel i bungalove. I Hrvoslav se s obitelji iz Kaštela vratio na djedovinu - spokoj je, kaže, neopisiv, a to, valjda i gosti osjećaju.

Njegovu smo Žanu zatekli u novoj obiteljskoj kući - život na selu obožava. Spretna i okretna, ništa joj nije teško.

Uzlet u razvoju ruralnoga turizma u Općini Lećevica nevjerojatan je jer do većine stalnih stanovnika, a svega ih je 600 - ne dopire vodovod. Veće količine vode ovamo stižu cisternama.

Vodovodna mreža je u planu; a i Centar za gospodarenje otpadom popunit će općinsku blagajnu s 20 milijuna kuna komunalnog doprinosa. Dotad, vodu za bazene plaća - općina. Ulaganje je to u budućnost.

I bez tekuće vode, Općina Lećevica uskoro će imati čak 50 kuća za odmor s bazenima - nema, kažu, što čovjek s dalmatinskog krša ne može!