Najbolji sudac na svijetu - hrvatski pogranični policajac

Pred najboljim sucem na svijetu još je jedna uzbudljiva utakmica. Iako je s nogometnih terena najviše pogrdnih poruka upućivano baš sucima - kada sudi Nikola Jelić, onda ih nema.

Nikola Jelić proglašen je najboljim malonogometnim sucem na svijetu i to drugu godinu za redom.

Mnogo sličnosti, ali i odgovornosti nose i jedna i druga odora. Kao pomoćnik šefa smjene u Postaji granične policije Nikola mora biti profesionalan, imati osjećaj za pravdu te pokazati sve kvalitete.

- Treba biti i pravedan, strog, odlučan... U pravom smislu pravi djelitelj pravde, kaže Marijan Burić, pomoćnik načelnika Postaje granične policije Bregana.

Nikola Jelić nedavno je sudio utakmicu na šibenskom Baldekinu. Dodijeljena su tek dva žuta kartona.

- Moja služba nadopunjuje drugu tako da dosta stvari mi pomažu tu na terenu. Smirenost, koncentracija, nekad ne reagirati na prvu...

Nikola je već treći sudac iz Hrvatske koji se može pohvaliti titulom najboljega na svijetu.

- Naši suci jako se puno odriču, definitivno je to uspjeh što imamo toliki broj sudaca u Fifi i Uefi, kaže Ivan Novak - povjerenik za određivanje sudaca 1. malonogometne lige. 

- Uvijek je pedantan, predan poslu, vjerojatno i takvom suđenju. Uvijek je bio pošten i fer u odnosu prema kolegama, kaže o Nikoli kolega s posla Željko Borovec.

Vijest da je postao najbolji sudac na svijetu, zatekla ga je na radnom mjestu pet minuta nakon što smo ušli u 2019. godinu.

- Nova godina je dobro počela. Treba i dalje raditi, dalje ići istim tokom i biti normalan, kaže Nikola Jelić, najbolji malonogometni sudac na svijetu.