Trump nominiran za Zlatnu malinu

Neuspješni mafijaški film Johna Travolte "Gotti" i predsjednik Donald Trump nominirani su za Zlatne maline, nagrade za najgora filmska ostvarenja u 2018. koju su organizatori proglasili godinom katastrofa, na ekranu i izvan njega.

Posljednji u nizu filmova o Sherlocku Holmesu "Holmes & Watson" dobio je šest nominacija, uključujući za najgore glumce Willa Ferrella i Johna C. Reillyja, "koji su upropastili dva najvoljenija lika svjetske literature".

Donald Trump je nominiran za najgoreg glumca za 'cameo' uloge u dvama dokumentarcima prošle godine, "Death of a Nation" redatelja Dinesha DSouza i "Fahrenheit 11/9 Michaela Moorea.

Trump već ima Zlatnu malinu iz 1989. za utjelovljenje samoga sebe u filmu "Ghosts Cant Do It" s Bo Derek.

Trumpova supruga Melania i bliska suradnica Kellyanne Conway nominirane su sporedne glumice za arhivske snimke korištene u "Fahrenheitu 11/9.

"Gotti", film o pokojnom njujorškom mafijaškom kumu Johnu Gottiju, potpuno je propao na kinoblagajnama i nominiran je za najgori film, scenarij i najgori glumački par Johna Travoltu i njegovu suprugu Kelly Preston.

Zlatne maline stvorene su 1980. kao suprotnost Oscarima i nominacije se objavljuju dan prije oskarovskih. Za nominirane i dobitnike glasuje oko tisuću članova Zlatne maline iz 24 zemlje, koji se za 40 dolara u udrugu mogu učlaniti internetskim putem.

Dobitnici, ako se pojave na dodjeli dan uoči Oscara, dobiju kipić u obliku maline veličine loptice za golf, smještene na roli filma, posprejan zlatnom bojom. Nagrada stoji pet dolara.