Koncertni spektakl u Lisinskome pod ravnanjem Ivana Repušića

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagreb u svojem će ciklusu Lisinski subotom 2. veljače ugostiti Orkestar Minhenskoga radija, koji će pod ravnanjem maestra Ivana Repušića, i uz sudjelovanje Zbora Bavarskoga radija i Djevojačkog zbora Zvjezdice, izvesti koncert najavljen kao spektakularna glazbena poslastica izvadaka iz najslavnijih svjetskih opera.

Orkestar Minhenskoga radija jedan je od dvaju simfonijskih orkestara koji djeluju pri Bavarskome radiju, uz Simfonijski orkestar Bavarskoga radija. Utemeljen 1952., tijekom gotovo 70 godina postojanja profilirao se kao orkestar širokih glazbenih interesa i vrhunskih umjetničkih dosega te je postao jedan od vodećih orkestara grada.

Zbor Bavarskoga radija osnovan je 1946. godine. Od 2016. umjetnički ravnatelj Zbora je Howard Arman, pod čijim vodstvom Zbor često surađuje s orkestrima te izvodi bogat i raznovrstan program unutar vlastitoga pretplatničkog ciklusa, a za svoju je bogatu diskografsku djelatnost primio niz uglednih nagrada među kojima Bavarsku državnu nagradu za glazbu 2015. u kategoriji "profesionalnoga glazbenog stvaralaštva". 

Kako se ističe u najavi, maestro Repušić, koji je od početka sezone 2017./2018. šef-dirigent Orkestra Minhenskoga radija, u Lisinskome će sa "svojim" orkestrom izvesti program naslovljen "Fuoco di Gioia", s repertoarom izvadaka iz slavnih opera Mihaila Glinke, Petra Iljiča Čajkovskog, Aleksandra Borodina, Giacoma Puccinija, Giuseppea Verdija, Richarda Wagnera i drugih.

Uoči koncerta, orkestar će isti program snimiti na nosač zvuka za nakladničku kuću BR Klassik, a samo dan nakon zagrebačkoga gostovanja izvest će ga i u glasovitoj Herkulessaal u Muenchenu.