Konačno vozilo za "maslačke"

U godinu dana humanitarne akcije "Udruzi Maslačak pomozi da svoj kombi vozi" križevačka Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama, uspjela je ujediniti zajednicu i mnoge potaknuti na dobra djela. Rezultati su tu - vozilo je napokon u dvorištu udruge, ići će s njim na izlete, kupanje, stolni tenis...

Laknulo je Nadi Domitrović koja već tri desetljeća vlastitim automobilom prevozi "maslačke". Novi kombi otvara nove mogućnosti, opremljen je i rampom.  

Uz aktivne članove koji redovito dolaze u dnevni boravak, kombi će sada omogućiti i dolazak novih članova, osoba s intelektualnim teškoćama starijih od 21 godine koje stanuju izvan grada.

- Roditelji su već stari, nemaju vlastitog prijevoza, nemaju nekog javnog prijevoza i zapravo dosta članova je ostalo izvan grada i izolirano u svojim obiteljima. S tim ciljem smo i krenuli u nabavku vozila, da bismo i njih uključili u naše aktivnosti u poludnevni boravak u koji trenutačno dolazi dvadesetak mladih. Sada kad imaju prijevoz, još će toliko osoba s intelektualnim teškoćama druženjima, kreativnim aktivnostima i novim prijateljstvima uljepšati svoju svakodnevicu, kaže nam Tamara Premuš, predsjednica Udruge "Maslačak".