Chef David Skoko: Šaran

David Skoko za "Dobro jutro, Hrvatska" otkrio je kako pripremiti vrhunsko jelo i pokazati vam par kulinarskih trikova. A sve to od najzdravije hrane koju si baš svatko može priuštiti - šarana.

Riječna riba vrhunska je delicija, a među njima posebno mjesto zauzima jedan kapitalac.

- Šaran, kao jedna od najcjenjenijih uzgojenih riječnih i jezerskih riba, vrlo je kvalitetna riba. Pun je proteina, izrazito hranjiv, vrlo ga je lako čistiti i ima relativno malo kostiju. Najbolje ih je kupovati žive, kaže Skoko.

Šaran ima vrlo malo sitnih kostiju i zato se jednostavno čisti. Istovremeno, meso mu je puno minerala i proteina te je toliko zasitno da nitko neće reći da se od ribe ne možeš najesti.

Ako kupujete ribu uzgojenu u Hrvatskoj kupili ste višestruku kontrolu kvalitete i sigurnost onog što jedete. Baš zato uvijek birajte ribu s istaknutim znakom Riba Hrvatske - jedi što vrijedi.