Jagatić: Niz zanimljivih koncerta koje ne bi trebalo propustiti

Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić kao i svakoga petka u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavio je niz zanimljivih koncerta koje ne bi trebalo propustiti.

Petak 25. siječnja

Ovogodišnja Brijačnica održat će se 15. i 16. ožujka u Tvornici kulture a ovaj vikend u znaku je sad već tradicionalnog hip hip festivala "Drito iz Tvornice" koji se održava danas i sutra u Tvornici kulture. Kao i prethodnih godina i ove godine nastupa svojevrsna krema domaćeg i regionalnog hip hopa. Tako će u petak i subotu u rasprodanoj Tvornici nastupiti: Krankšvester, čiji spot za "Pošalji sliku" je snimljen upravo u Tvornici na jednom od prethodnih okupljanja, potom zvijezda večeri njemački reper Gzuz, Stoka, Vojko V, Krešo Bengalka, High5, Buntai, Hazze, Fox, Surreal, Senidah i TDKM. Oni koji to vole siguran sam da će uživati. Sutra u Močvari američki noise rokeri Lighting Bolt, a u klubu Sax odličan mostarski bend Zoster.
Subota 26. siječnja

U subotu u klubu Sax gostuje odličan bend Zoster iz susjedstva. Točnije iz Mostara. Na sceni su prisutni od 2000. godine i iza njih su četiri albuma a ove godine bi trebali objaviti i peti album. Njihov nastup u Saxu sutra navečer odlična je prilika za upoznati se sa njima i njihovom odličnom glazbom i pjesmama od kojih su neke pogledane na YouTubeu i više od milijun puta.
Srijeda 30. siječnja

U srijedu u klubu KSET nastupa jedna od važnijih alternativnih grupa koja je osvojila publiku u regiji zadnjih desetak godina. Riječ je o beogradskoj grupi Bitipatitbi predvođenu Unom Gašić, a koji je publiku osvojio lijepim sanjivim melodijama i njezinim snenim glasom. Jedan od važnijih predstavnika shoegaze popa i tog novog vala takozvanog sanjivog popa koju su sa svoja prva dva albuma mnoge u potpunosti očarali. Uz Bitipatibi nastupa hrvatska glazbenica Tena Rak koja nastupa pod imenom Šećer.
Četvrtak 31. siječnja

U četvrtak nas pak očekuje prvo izdanje dodjele nagrada Rock & Off. Riječ je o novo pokrenutoj nagradi Hrvatskog društva skladatelja za koju glasa preko 60 novinara i medijskih djelatnika koji sustavno prate domaću glazbenu scenu. Nominacije su već objavljene a najviše ih je dobila grupa Jonathan, te Vojko Vrućina koji imaju po četiri nominacije te Edo Maajka koji je sakupio tri nominacije. Nagrade se dodjeljuju u kategorijama: Album godine, Veliki prasak, Koncertni izvođač, te najbolji rock, pop, rap, elektro i jazz izvođači.
Organizatori najavljuju atraktivnu dodjelu nagrada koja će se održati u četvrtak 31. siječnja u Tvornici kulture kada ćemo doznati i prve dobitnike ove nove nagrade. Tko nije zainteresiran za ovu nagradu nudi mu se istu večer u Vintage Industrial baru odličan koncert američke melodične hard core grupe Ignite.