Kedžo pobjednik Zagrebačkog festivala

Sinoć je završio najstariji festival zabavne glazbe u ovom dijelu Europe, 66. Zagrebački festival. U proteklih pola stoljeća nezaobilazan je događaj u domaćoj zabavnoj glazbi.

U ovogodišnjem izdanju sudjelovala su 22 izvođača, a dio programa bio je posvećen i Oliveru Dragojeviću čije su izvedbe obilježile festival. U žestokoj konkurenciji pobijedila je pjesma "Srce mi umire za njom" u izvedbi Damira Kedže.

Odluka je to stručnog žirija ovogodišnjeg festivala kojeg su činili medijski i glazbeni profesionalci Martina Validžić, Ivana Plechinger, Neven Kepeski, Aljoša Šerić, Igor Ivanović i Zlatko Turkalj. Po ukupnom broju bodova, na 2. mjestu je Mia Dimšić s pjesmom „Ovaj grad“ (Mia Dimšić, Vjekoslav Dimter/Mia Dimšić, Damir Bačić), a slijedi je Marko Tolja s kantautorskom pjesmom „Sve što nisam ja“.

Emotivno je bilo prisjećanje na legendarnog Olivera Dragojevića čije su izvedbe obilježile Zagrebački festival s kraja sedamdesetih i početka osamdesetih godina – morskom vuku poklonili su se njegovi učenici Marko Tolja, Goran Bošković i Ive Županović izvevši medley njegovih hitova sa Zagrebačkog festivala: Ključ života, Majko, da li znaš i Prva Ljubav.