Denis Kovačić: Vatrogasac kao pojedinac ne postoji

Vukovarski vatrogasci osvojili su srca diljem Hrvatske. Iz zaleđene Vuke spasili su kujicu koja se gotovo smrznula. Snimka spašavanja munjevito se proširila internetom i društvenim mrežama.

Nakon što je nesretna kujica propala kroz led, počela je utrka s vremenom. Temperatura vode samo je nekoliko stupnjeva iznad nule. Vatrogasci nisu gubili ni sekunde. S pomoću užeta krenuli su u spašavanje i nakon nekoliko minuta Lea je bila na sigurnom.

- Vatrogasac kao pojedinac ne postoji. Radi se o timu,da to bude uigrano i stručno i onda to izgleda ovako jednostavno, ističe Denis Kovačić, vatrogasac koji je spasio kujicu iz rijeke.

Vlasnik je i sam pokušao spasiti psa.
- Led je toliko tanak i čim sam stao na njega odmah je propalo. Pokušao sam i na druge načine al ništa nije uspjelo, kaže vlasnik Marinko Ivičić.

- Mi nismo znali koliko je trajalo dok nas gazda nije zvao.Kasnije smo skužili da je to trajalo dvadesetak minuta. Pas je do tada lajao i cvilio, a kad smo mi došli stalo je sve, prisjeća se Denis.

Ono što je mogla biti posljednja zajednička šetnja u prirodi - za Marinka će ostati samo loše sjećanje. Njegova kujica danas je dobro.

- Taj osjećaj može da zna čovjek koji ima životinju i voli. Mi živimo s njom u 50 kvadrata i ona je bukvalno član obitelji, ističe Marinko.

Videosnimku spašavanja pregledalo je više od 200.000 ljudi.

- Djelatnici vatrogasne postrojbe su kao jedna obitelj. Svako od njih će napraviti sve za svog kolegu i ja sam ponosan kada god naprave posao kako treba, rekao nam je Zdenko Jukić, zapovjednik JVP-a Vukovar/Preview provjeriti.

Ova priča o hrabrim vatrogascima ujedno je svima upozorenje - iako se led čini čvrstim sigurnosti nema, iskušavati njegovu debljinu zasigurno nije dobra ideja.