Čovjek velikog srca

Valentina Radišić, majka djevojčice iz Čitluka, koja je prije više od dva tjedna preminula u Općoj bolnici Zadar, zamolila je HRT Radio Zadar za pomoć kako bi pronašla Zadranina koji je njoj i suprugu dan nakon najveće životne tragedije pomogao da se snađu u nepoznatom gradu. Večeras ih je Radio Zadar - spojio.

Roditelji preminule djevojčice zadarskim su ulicama neuspješno tražili mjerodavne institucije, a onda se pred njima stvorio čovjek velika srca - Ive Buterin koji im je bez razmišljanja ponudio pomoć.

- Vidio sam kovertu na kojoj piše Široka ulica i Narodni trg, pogledao sam u lice i vidio sam da nešto nije u redu - kaže Buterin.

Gospodin Ive s njima je bio u sanitarnoj službi, policiji, čekao dokumentaciju. U velikoj boli roditelji preminule djevojčice nisu razmijenili nikakav kontakt sa svojim dobročiniteljem.

- Ja sam puno razmišljao o njima, smatrao sam da sam učinio sve što sam mogao. Ja sam im nudio i više ali oni su bili zahvalni, a u njihovoj boli nisam očekivao ništa više - ispričao nam je.

Obitelj Radišić pomoć u potrazi za "šjor" Ivom potražila je preko Radio Zadra. Vijest o tome stigla je i do njega. Javio se Radio Zadru, dao svoje podatke i svega dvadeset minuta nakon toga nazvao ga je otac. Nakon prvog kontakta - slijedi ponovni susret shrvane obitelji i njihova dobročinitelja.