20. veljače 1967. - Rođen Kurt Cobain

Američki glazbenik, tekstopisac i pjevač grupe Nirvana Kurt Donald Cobain rođen je 20. veljače 1967., a umro je 5. travnja 1994.

Uzrok smrti bila je rana koju si je sam zadao sačmaricom, iako je pri obdukciji u njegovu tijelu nađena velika količina heroina. Pronađen je mrtav u svom domu u Seattleu. Posljednjih godina svoga života borio se s ovisnošću o drogi i pritiskom medija na njega i njegovu ženu Courtney Love.

Cobain je rano počeo razvijati interes za glazbu. Poznato je da je pjevao već s dvije godine. Za 14. rođendan Kurt je od ujaka dobio gitaru i počeo učiti pjesme, uglavnom od AC/DC-a, a malo poslije počeo je raditi na svojim pjesmama. S prijateljem Kristom Novoselicem u njihovu rodnom gradu Aberdeenu osnovao je Nirvanu 1987. godine. 

Cobain se većinu života borio s kroničnim bronhitisom i boli u trbuhu, za koju su liječnici smatrali da je nastala zbog rastave njegovih roditelja kada je imao osam godina ili zbog stresa na mnogobrojnim nastupima.

Nakon njegove smrti Cobain je ostao zapamćen kao jedan od najvažnijih i najvećih glazbenika u povijesti alternativne i glazbe uopće. Cobein je kremiran pa mnogi obožavatelji Nirvane u odavanju počasti posjećuju Viretta Park blizu Cobainova doma.