Chef David Skoko: Cipal

David Skoko za "Dobro jutro, Hrvatska" otkrio je kako pripremiti vrhunsko jelo i pokazati vam par kulinarskih trikova. A sve to od najzdravije hrane koju si baš svatko može priuštiti - šarana.

Cipal je riba kojoj kao da je suđeno da brani svoju kvalitetu. Neki je zovu i lučkom ribom koja tako i miriše - no činjenica je da se ona koju kupujete lovi na otvorenom moru ili ušćima rijeka.

Osim u Jadranu Cipal voli plivati i u boćatim vodama. Nije rijetkost da ga se pronađe uzvodno u poznatim hrvatskim rijekama, poput Krke, Cetine i Neretve. Gdje god pronašli svog cipla zapamtite da kupujete izrazito ukusnu i kvalitetnu ribu, koja sasvim sigurno nije doplivala iz zagađene luke.

Ako kupujete ribu uzgojenu u Hrvatskoj kupili ste višestruku kontrolu kvalitete i sigurnosti onog što jedete. Baš zato uvijek birajte ribu s istaknutim znakom Riba Hrvatske - jedi što vrijedi. A koju god ribu da izaberete - recepte za njenu pripremu potražite na stranici ribahrvatske.hr - i uživajte!