Benkovac: Zbrinuto 7 obitelji s 15-ero djece

U Benkovcu je sedam obitelji s gradske liste stambenog zbrinjavanja uselilo u stanove u državnom vlasništvu. Bit će to novi dom za sedam benkovačkih obitelji s ukupno 15-ero djece.

Obitelj Franjkić 13 je godina živjela u podstanarstvu.
- Presretni smo, ne mogu vjerovati još uvijek da je to naše, rekla je Blaženka Franjkić

Nekad branitelj, danas policajac Zoran Zrilić otac je troje djece. Stan od 60 i pol metara četvornih neće biti tijesan.
- Sve je izazov. Potrudit ćemo se da svojoj djeci osiguramo još bolje uvjete života u Benkovcu, jer ovaj prostor je zaista dobar za živjeti, naglašava Zrilić.

- Ovo pokazuje naš kontinuiranu brigu za naše obitelji i želimo zapravo poslati jednu novu sliku iz grada Benkovca, istaknuo je Tomislav Buluć, gradonačelnik Benkovca.

Za bolji život mladih obitelji u Benkovcu, pobrinut će se i država i Županija.

- Ono što je bitno da je RH podigla proračun. Danas smo na terenu imali dodjelu stanova, ali smo dogovorili i izgradnju nove zgrade u Benkovcu i građevinski materijal, rekao je Nikola Mažar.

- Ono što smo obećali, radi se o odvodnji, elektrifikaciji, o fondovima ambulanti i odradili smo neke prioritete, istaknuo je Božidar Longin, zadarski župan

Trinaestogodišnjem Teu prioritet je bio da novi stan ne bude daleko od starih prijatelja. Dijelit će sobu s bratom, a dvorište s još 15-ero djece čiji su roditelji dobili ključeve državnih stanova.