HRT-u četiri Zlatna studija

Dodijeljene su medijske nagrade "Zlatni Studio". HRT ih je osvojio četiri.

Dvije nagrade odnio je film "Osmi povjerenik", hrvatski kandidat za Oscara nastao u koprodukciji HRT-a, u kategoriji za najbolji film i najbolju filmsku glumicu.

Radijski glas godine je naš Robert Ferlin s Radija Rijeke, a emisija "A-strana" osvojila je nagradu za najbolju TV zabavu.

Za grupu godine izabrani su Zaprešić Boysi, a Koncert godine je onaj Prljavog kazališta na stadionu u Kranjčevićevoj. Pjevač godine je Petar Grašo, a pjevačica godine Nina Badrić.

U kategoriji hit godine pobijedila je pjesma "Ako te pitaju" Petra Graše. Za najboljeg filmskog glumca proglašen je Janko Popović Volarić, a u kategoriji filmska glumica godine pobijedila je Nadia Cvitanović. Otvoreni radio proglašen je radijom godine.

Pobjednik u kategoriji kazališnog glumca godine je Milan Pleština. Predstava "Rikard III." proglašena je kazališnom predstavom godine. Novinar Nove TV, Andrija Jarak je novinar godine, a TV emisija godine je "Provjereno". Zoran Šprajc osvojio je nagradu za TV voditelja godine.

Serija na "Na granici" nagrađena je u kategoriji domaća serija godine. Reality show "Život na vagi" dobio je nagradu za najbolji reality. Kazališnom glumicom godine proglašena je Nina Violić. Za novo lice u kazalištu nagradu je dobila Elizabeta Brodić.

Voditelji prijenosa bili su Danijela Trbović i Frano Ridjan.

Posebno oduševljenje nastalo je kada je izvedena pjesma "Igraj moja Hrvatska" Zaprešić Boysa, a u kojoj su sudjelovale glazbene i sportske zvijezde.