Istražite kuću bajki s Ivanom Brlić Mažuranić

Vodimo vas u Ogulin, u jedinstven muzej bajki. Književnica Ivana Brlić Mažuranić rodila se upravo u Ogulinu, a tamošnji Klek i okolna priroda bili su joj vječna inspiracija za mnogobrojne bajke i priče. Ogulin joj se odužio otvorivši - Ivaninu kuću bajki.

Domaćica Ivana Brlić Mažuranić pripovijeda vam tijekom cijelog razgledavanja.
Uđite u čarobnu šumu, birajte priče i jezik na kojemu ih želite slušati. Postoji i soba u kojoj možete gledati animirane filmove, a za sve istraživače tu je bezbroj ekrana, tipkica, prozorčića...

Posjetitelji mogu istražiti bazu bajki o I.B. Mažuranić, o bajkopiscima, o predmetima iz bajki, o likovima u bajci i naravno o povijesti bajke, rekla je Ankica Puškarić, ravnateljica Centra za posjetitelje "Ivanina kuća bajke".

Zanima nas ova kreativna soba. Kamo vode ove stube i što je to na katu? Zamolila sam Malika Tintilića da mi ispriča.

Nalazimo se u kreativnoj sobi, i ovdje imamo multitach stol. Na njemu možemo crtati, pogledati galeriju slika, koje spremimo nakon crtanja, ali i zaigrati igru, govori Maja Juričić Francetić, Malik Tintilinić.

Središnji dio muzeja pripada ognjištu.

Ovdje nam se prikazuju likovi, odnosno to su domaći koji iskaču iz vatrice, iz Ivanine bajke Šume Sriborove, a kada dotaknete ekran, tu nam se nalazi juboks od 72 bajke. Ima posjetitelja koji  ovdje i provedu najveći dio vremena, u ovom prostoru, rekla je Vesna Brozović, Palunkova žena.

Ivanina kuća bajki upravo je proslavila 5. rođendan. U ovoj godini plan je izdavanje bajke o Hrabrom kuharu, Vladimira Jakovljevića Proppa, koji se smatra teoretičarom bajki. Bit će to još jedna vrijedna knjiga u bogatoj muzejskoj knjižnici.