2019. Kineska godina Svinje

Kineska Nova godina je najvažniji godišnji festival za sve ljude kineskog porijekla širom svijeta. 5. veljače 2019. 

Kinezi su dočekali godinu Svinje u krugu obitelji uz tradicionalnu večeru i maratonsko gledanje televizijskog programa. Za razliku od proslave Nove godine na Zapadu, kineska Nova godina se slavi 15 dana, uz brojne pripreme i običaje. Dekoracije su važan dio dolaska kineske Nove godine, a crvena boja je glavna boja praznika. Tako djeca dobivaju crvene kuverte s novcem za sreću.

Nova 2019. je godina Svinje, a ova životinja po istom vjerovanju simbolizira bogatstvo, navodi britanski list.

Prema kineskom zodijaku, čijih se 12 znakova mijenja po godinama, 2019. je godina svinje. 

Godina svinje, vjeruje se na Dalekom istoku, vrijeme je harmonije i zabave. Godina je to, vjeruju Kinezi, ugađanja samome sebi i drugima.

Za razliku od zapadnjačkog horoskopa, ono što im je "propisano", kineskim znakovima "traje" cijelu godinu, a godina svinje će donijeti sreću onima koji su rođeni u "godini svinje", odnosno rođenima 1935., 1947., 1959., 1971., 1983., 1995., 2007., 2019.)  Svinja je dvanaesti, odnosno posljednji znak kineskog Zodijaka, a tijekom svoje vladavine, daje nam mogućnost dobrih i pametnih ulaganja, poboljšanje financija te uspjeh u poslovnom smislu. 

Bit će ovo, ako je suditi po kineskom horoskopu, godina puna sreće, ljubavi i optimizma, dok će se uspjeh osjetiti u svim sferama života.