Golem interes za Banksyjevu 'Djevojku s balonom' izloženu u Baden-Badenu

'Djevojka s balonom', jedno od najpoznatijih djela tajnovitog crtača grafita Banksyja koja je u listopadu neposredno nakon prodaje na dražbi u londonskom Sotheby'su 'prošla' kroz rezač papira skriven u okviru te je ostala do polovine uništena, izaziva neviđen interes posjetitelja u muzeju u Baden-Badenu u kojemu je izložena od utorka navečer.
Banksy: "Djevojčica s balonom" trebala je biti izrezana do kraja
-
Ludi su pohrlili vidjeti sliku - rekla je glasnogovornica muzeja. Mnogi među njima odmah po ulasku u muzej Frieder Burda hitro prolaze pored ostalih izložaka te idu ravno do prostorije u kojoj se nalazi Banksyjevo djelo - kazala je.

'Djevojka s balonom' nastala je 2006. godine na zidu u londonskoj Ulici Great Eastern i jedno je od najpoznatijih Banksyjevih umjetničkih djela, a prikazuje djevojku koja rukom želi dosegnuti balon u obliku srca. Verzija koja je u listopadu prodana na aukciji za milijun i 42 tisuće funta reproducirana je na platnu uz pomoć spreja i akrilnih boja.

Banksy je uništavanje "Djevojke s balonom" popratio objavom na svojem Instagram profilu uz riječi "Ide, ide, otišlo...", a od tada su je preimenovali u 'Ljubav je u kanti za smeće'.

Slika će u muzeju u Baden-Badenu biti izložena do 3. ožujka, nakon čega će je premjestiti u Staatsgalerie u Stuttgartu. Uprava Frieder Burde nada se da će muzej zbog Banksyjeve slike privući oko 5.000 posjetitelja tjedno.