Okusi Bjelovarsko-bilogorskog kraja

12 ugostiteljskih objekata Bjelovarsko-bilogorske županije dobilo je standard "Okusi Bjelovarsko-bilogorskog kraja". Za goste to znači kvalitetniju ponudu tradicijskih jela i pića. Dio je to projekta "Okusi hrvatske tradicije" koji je u cijeloj zemlji okupio 126 ugostiteljskih objekata.

Piletina punjena domaćim kravljim sirom omotana špekom, šumski odrezak, pečenje s ražnja, štipanci s vrhnjem, janjetina ispod peke, samo su neka od tradicijskih jela koja se nude na jelovnicima 12 restorana.

Da bi dobili standard Okusi bjelovarsko-bilogorskoga kraja moraju dnevno nuditi dva lokalna tradicijska jela i šest pića od kojih četiri vina. 

Projekt je s 40 tisuća kuna sufinancirala Hrvatska turistička zajednica, a s 10 tisuća županijska.

Tradicionalna jela magnet su za goste čiji broj raste, a lani ih je u županiji bilo 19 posto više nego godinu prije.