U Puli ubio kujicu pred očima njezine očajne vlasnice

U Šijanskoj šumi u Puli prošle se subote dogodio incident kakav se ne pamti. Sedmogodišnju kujicu Koko, a radi se o američkom stafordu, koja je šumom šetala sa svojom vlasnicom, ubio je Puljanin i to s četiri uboda nožem.

Prema navodima vlasnice, prenosi Glas Istre, nikakvog povoda za ovaj napad na psa nije bilo.

- Koko je bila kućni pas, naš ljubimac, odgojena da bude s djecom. Ona je spavala s mojom djecom. O njezinoj blagoj naravi, mada spada u opasne pasmine, dovoljno govori činjenica da se ona uopće nije branila, da je primila četiri uboda nožem i krenula prema meni…. Nakon nekoliko metara samo je pala, dok je krv iz nje šikljala na sve strane.

Pojašnjava da je šetala s prijateljicom i psom, a da su u grmlju u Šijanskoj šumi vidjeli dečka i curu s nekim psom te im nije bilo jasno što rade. Otišle su dalje, dublje u šumi, a potom je pustila svoga psa s povodca.

Kada su se vraćale iz šetnje, nakon nekih sat vremena, kaže da je njezina Koko krenula prema njima kako bi ih pronjuškala. 

- No čim je prišla, taj je manijak uhvatio svog psa, dignuo ga u zrak i krenuo rukom prema mome psu. Bio je to dečko od dvadeset i nešto godina, odjeven u maskirne hlače s nekakvom vojnom narukvicom oko ruke. U početku uopće nisam shvatila što se događa, pas je cvilio, ovaj ga je i dalje ubadao, Koko se u jednom momentu samo okrenula i počela vraćati prema meni. Da je barem uzvratila, možda bi danas bila živa. Kada sam stigla do nje, ona je već pala na pod, krv je špricala na sve strane, priča vlasnica.