Tko je veliki zavodnik, a tko pravi obiteljski 'čovjek'

Tradicionalni obilazak Zoološkog vrta grada Zagreba na Valentinovo ove će godine razotkriti kakvi su mužjaci u životinjskom svijetu.

U obilazak se kreće kraj središnjeg ulaza u četvrtak, 14. veljače u 12 sati, a za sudjelovanje je pri kupnji ulaznice za Vrt potrebno preuzeti besplatan kupon.

Edukativan, ali i izuzetno zabavan program otkrit će tko je među životinjama veliki zavodnik, a tko pravi obiteljski čovjek.

Osvajanje u fauni nije jednostavno. Kako bi došli do odabranice, mužjaci daju sve od sebe. Postaju ljepotani, snagatori, pjevači, građevinari…

Dobivanje potomstva je izazov. Najbolje to znaju afrički lavovi. Kako bi se jedan mladunac uspješno othranio, lavovima je potrebno čak tri tisuće pokušaja parenja. Kad mladunac ugleda svjetlo dana, pada na brigu majci, a otac, pravi veliki mačak, odlazi svojim putom.

Mužjak crno-zelene otrovne žabe posve je drugačiji tip. Prvo čuva lokvicu s oplođenim jajašcima, a kad se mladunci izlegu, nosi ih na leđima, jednog po jednog, do jezerca ili potočića.

U obilasku Zoološkog vrta na Valentinovo posjetitelji će, među ostalim, doznati kako ljubuju dalmatinski pelikani, prstenorepi lemuri, merkati i crvenovrati valabiji. Raskrinkat će se i ljubavne zavrzlame kapibara, dvogrbih deva, zebri te bjelorukih gibona.

Kako bi u zanimljivim pričama mogao uživati što veći broj posjetitelja, obilasci iste tematike organizirat će se i tijekom vikenda. U subotu i nedjelju počinjat će u 11 i 13 sati.

Budući da traje Egzotična zima, posjetitelje tijekom vikenda očekuju i dodatne radionice te edukativni kutci.