Premijera 'Cabareta - koncerta za žlice i gitaru'

U Studiju Exit večeras će se održati zagrebačka premijera predstave 'Cabaret - koncert za žlice i gitaru' - autorskog projekta Nikole Nedića i Maria Joveva nastao na temelju njihova ispita iz glume.

Autori projekta su Žlice & gitara - dvojac koji uz pomoć zvukova kuhinjskih žlica, gitare i mandoline, otkačenog nastupa, pričaju o svome životu kroz uglazbljenu poeziju, a iza njihovog ludog i uvrnutog nastupa krije se poruka razuma, stoji u najavi premijere.

Projekt je nastao na temelju ispita mladih glumaca na Studiju glume i medija na Sveučilištu u Rijeci pod mentorstvom docentice Lenke Udovički i profesora Rade Šerbedžije.

Nakon ispita, koji je izveden na sveučilišnom kampusu, predstavu su igrali kao kabaret po riječkim klubovima, a četiri izvedbe odigrali su i u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci u sklopu božićnih koncerata, ističu organizatori.

Zagrebačka premijera u produkciji Teatra Exit i Kazališta Ullysses održat će se u Studiju Exit u Gundulićevoj 37 večeras u 19 i u 21 sat.

Ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska bila je na posljednjim pripremama za premijeru te je razgovarala sa glumcima Nikolom Nedićem i Mariom Jovevom: