5 milijuna eura vrijedan znanstveni projekt i u Rijeci

Stručnjaci riječkog Filozofskog fakulteta uključeni u međunarodni projekt AThEME sastali su se danas sa svojim suradnicima iz Hrvatske u Rijeci. Radi se o istraživačkom pothvatu koji se bavi različitim aspekatima višejezičnosti.

Projket 'Advancing the European Multilingual Experience – AThEME' je 5 milijuna eura vrijedan petogodišnji znanstvenoistraživački projekt, koji se financira u okviru 7. Okvirnog programa za istraživanje, tehnološki razvoj i demonstracijske aktivnosti Europske unije i na kojem surađuje 17 ustanova iz 8 europskih zemalja, uključujući i Filozofski fakultet u Rijeci.

Sudionici su se upoznali s rezultatima petogodišnjeg istraživanja različitih aspekata višejezičnosti, provedenih na ovom projektu, te s aktivnostima ogranka Bilingualism usmjerenim promicanju višejezičnosti, a napravljeni su i planovi za daljnju suradnju na očuvanju jezične i kulturne raznolikosti naše sredine i poticanju višejezičnosti.

Ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska detalje o tom vrijednom projketu doznala je od voditeljice projektnog tima izv. prof. dr. sc. Tihane Kraš te
dr. sc. Paole Medved s Odsjeka za anglistiku Filozofskog fakulteta u Rijeci: