Ljubav nema granica: Iz Kolumbije došla u Osijek i oduševljena je

U Hrvatsku se lani doselilo više od 43 tisuće stranaca. Većina radi posla, ali ima i onih koji su u našu zemlju došli i ovdje ostali - zbog ljubavi.

Naš doprinos Danu zaljubljenih je ljubavna priča liječnice iz Kolumbije i osječkog barmena.

Julie Anna i Miro upoznali su se prije četiri godine na kruzeru. Ona je radila kao liječnica, a on kao šanker. Proputovali su svijet i odlučili se usidriti u Osijeku.

- Vrlo lijep grad, čist, siguran, prijatelj životinja - što je nama jako važno. Ovdje imate sve, ljudi nisu svjesni koliko su sretni jer je doista prekrasan grad, govori Julie Anna Kljajić.

- U Osijeku sam rođen, u Osijeku sam odrastao i što sam bio dalje od Osijeka, to sam shvatio koliko je Osijek dobar grad, baš pravi grad za obitelj, ističe Miro Kljajić.

Tu su se i vjenčali, svatko u svojoj tradicionalnoj nošnji. Nakon 12 godina rada i školovanja u inozemstvu u svom je gradu Miro pokrenuo vlastiti posao.

- Ponuditi našim ljudima ovdje u Slavoniji da imaju priliku probati vrhunske proizvode, nešto neuobičajeno, craft koktele na koje nismo navikli jer sam uvjeren da Osijek zaslužuje jedno takvo mjesto, govori Miro.

Brendirao je čak i slavonski koktel od vina, rakije i kulena. Domaću hranu Julie Anna brzo je zavoljela.

- Kulen i kobasica su vrlo egzotični jer takvo što nemamo u Južnoj Americi, rekla je Julie Anna.

Svakodnevno uči hrvatski jezik jer što prije želi ponovno raditi kao liječnica. I priznaje, nije lako.

- Gramatika posebno jer imate 7 padeža i to mi je jako teško, govori Julie Anna.

Uskoro će proslaviti godinu dana otkako su se skrasili u Osijeku. Poseban su par. Zaljubljeni jedno u drugo i puni optimizma.