Najbolji glas suvremenog fada stiže u Zagreb

Katia Guerriro, jedna od vodećih pjevačica fada novog tisućljeća, 22. veljače će nastupiti u dvorani Lisinski. Ekskluzivno za HRT najavila je svoje prvo gostovanje u Hrvatskoj.

Fantastični fado; ambasadorica fada; jedan od najljepših glasova svijeta - samo su neki od superlativa koji prate fadisticu Katiju Guerreiro. Prije samo 19 godina radila je kao liječnica u bolnici blizu Lisabona, a danas je svjetska zvijezda fada.

Ljubitelji fada diljem svijeta ne propuštaju njezine koncerte, a uoči nastupa sa Zagrebačkom filharmonijom u Lisinskom, otkrila nam je otkuda dolazi njena ljubav prema toj glazbi: Fado svakim danom dobiva sve više i više poklonika diljem svijeta. Riječ je, naime, o glazbi koja na najljepši mogući način može izraziti emociju, ono iz dubine ljudske duše. Već na prve taktove fada ljudi to prepoznaju iako nerijetko ne razumiju ni riječ portugalskog. Kombinacija tradicionalne portugalske gitare i interpretacija pjevača fadista stvaraju čaroliju,  kaže Katia Guerreiro.

Nastupala je na najvećim svjetskim pozornicama, od pariške Olympije do Lyonske opere. Za svoju iznimnu interpretaciju primila je najveće nagrade i priznanja. U Zagrebu će nastupiti u pratnji svoga benda, ali i Zagrebačke filharmonije.

Dio koncerta u Zagrebu posvetit ću svojim novim pjesmama s albuma koji sam snimila prošle godina i nazvala ga Sempre. Dakle, svakako želim s publikom podijeliti novi fado, nove kompozicije, ali naravno pjevat ću i poznate fado pjesme koje su dio mog repertoara koji već 19 godina dijelim sa publikom na pozornici. Odabrat ću one najpoznatije i meni najdraže u karijeri, najavljuje Guerreiro.

Katia Guerreiro snimila je 8 albuma kojima je poharala vrhove top ljestvica u rodnom Portugalu, Južnoj Koreji, Japanu i Francuskoj koja ju je proglasila vitezom reda umjetnosti i književnosti.

Zagrebačka publika u njezinim će jedinstvenim interpretacijama uživati 22. veljače.