Rastoke dio projekta Vodene tajne Slunja

U idućih godinu i pol prirodni biser kod Slunja - Rastoke, ili kako ih mnogi nazivaju "Male Plitvice", dobit će potpuno novo ruho. Moći ćete šetati visećim mostom, i to ukrug. Projekt "Vodene tajne Slunja" vrijedan je 20-ak milijuna kuna i sufinancirat će se europskim novcem.

Selo Rastoke na samom ulazu u Slunj nemoguće je ne primijetiti. Drvene kućice između mlinica, slapovi na kućnom pragu.

Ivanka Štefanac iznajmljivanjem soba na Rastokama bavi se već 20 godina. Već se navikla da joj znatiželjni turisti, razgledavajući uokolo, doslovno ulaze u kuću.

Grad Slunj pokrenuo je zato projekt izgradnje obilaznice i šetnice oko samoga sela. U sklopu projekta Vodene tajne Slunja, rekonstruirat će se i most Svetog Ivana, izgrađen još 1804. godine. To je i najskuplji dio cijeloga projekta jer se želi vratiti u prvobitno stanje.

Izgradit će se i Turističko informativni centar s nizom multimedijalnih sadržaja te kongresnom dvoranom. Cijeli bi projekt trebao završiti za 18 mjeseci.

U međuvremenu, Rastoke neće spavati. Za manje od mjesec dana ovdje će se održati Europski kup u raftingu. U ovom se kraju ponose i s kilometarskim biciklističkim i stazama za nordijsko hodanje. Lketi je tu i kupanje u Korani.

Slunj je, čini se, spreman za pravi turistički bum.