Klikom do zaštite od devastacije pomorskog dobra

Splitsko-dalmatinska županija prva je Hrvatskoj izradila digitalni pretraživač koncesija i koncesijskih odobrenja koji obuhvaća 1418 mikrolokacija na području županije. Internetska stranica projekta "Pomorsko dobro" osim informiranja i edukacije ima cilj prevenirati i spriječiti devastacije pomorskog dobra i zlouporabe koncesijskih odobrenja.

Muči vas broj i pozicija ležaljki na omiljenoj plaži. Niste sigurni jesu li u skladu s koncesijskim odobrenjem ili je riječ o koncesiji? Kome se potužiti, prigovoriti, a da ne bude uzalud? Od danas dovoljan je jedan klik na pametnom telefonu, internetska stranica "Pomorsko dobro" nudi odgovore na sve dvojbe.

Cilj digitalnog pretraživača koncesija i koncesijskih odobrenja je informirati, educirati i aktivirati građane, koji su i do sada upozoravali na devastacije i nezakonitosti.

U projektu su sudjelovale sve pomorske jedinice lokalne samuprave, rad je od sada transparentniji, podaci dostupniji. Najvažnije je da se građani uključe u zaštitu zajedničkog pomorskog dobra.