"Slatko sjećanje na djetinjstvo"

Drage predmete iz vremena dok ste bili dijete možete sačuvati od zaborava tako da ih darujete Hrvatskom školskom muzeju, gdje je počela akcija "Slatko sjećanje na djetinjstvo". Svi prikupljeni predmeti postat će dio velike izložbe "Stoljeće djeteta u Hrvatskoj - djetinjstvo i školovanje u 20. stoljeću".

Zaboravljene igračke u podrumu, spomenar na prašnjavoj polici, prvi bicikl na tavanu uz staru gramofonsku ploču. Svaki predmet može pronaći svoje mjesto u Hrvatskom školskom muzeju kao vrijedno kulturno dobro.

Svaki je predmet uspomena i svaki ima svoju priču. Vlasniku su to neprocjenjive vrijednosti. U suradnji sa školama i obrazovnim institucijama naći će se tu razni školski dokumenti i fotografije, a pozivaju se i najmlađi da poklone svoje uspomene.

Važno je da su predmeti vezani za djetinjstvo i dječju svakodnevicu. Osim što će postati dio stalnog postava Muzeja, dio njih moći će se razgledati na izložbi "Stoljeće djeteta u Hrvatskoj - djetinjstvo i školovanje u 20. stoljeću" koja je planirana za kraj godine.

Pozivaju se građani da se uključe u akciju i ožive slatka sjećanja na djetinjstvo.