Chef David Skoko: Srdela
Chef David Skoko otkriva nam je kako pripremiti vrhunsko jelo i pokazuje kulinarske trikove. A sve to od najzdravije hrane koju si baš svatko može priuštiti - ribe.
Srdela ili mala morska kraljica najvažnija je riba jadranskog ribolova. Njeno meso jedno je od najbogatijih koje možete nabaviti, a kao i njena veličina - i cijena joj je prava sitnica.
Dar Božji, mana nebeska, temelj života, hraniteljica Jadrana - sve su to imena ovog jadranskog bogatstva, čiji je životni vijek toliko kratak da u njoj ne postoje nataložene štetne tvari.
Ako je nemate priliku sami izloviti, pobrinite se da kupite samo onu svježu. Mora imati bistre oči, čvrstu i sjajnu kožu, žarko crvene škrge i blagi miris mora.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!