Jagatić: "U Zagrebu se ne stignu obići svi koncerti"

Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić kao i svakoga petka u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavio je niz zanimljivih koncerta koje ne bi trebalo propustiti.

Petak 22. veljače

Večeras u klubu KSET glazbu bira jedan od pionira elektroničke glazbe u Hrvatskoj DJ Mary dok će uživo nastupiti Popsimonova. Hrvatska producentica i glazbenica koja je više poznata izvan granica Hrvatske nego u Hrvatskoj stoga samo toplo mogu preporučiti ljubiteljima elektroničke glazbe večerašnji provod u KSETU.

Međutim, koncert koji ću sa najvećim zadovoljstvom najaviti održava se večeras u klubu Vintage Industrial bar u kojem 10 godina od prvog albuma "Mother of All" slavi naša možda i najbolja stroner rock grupa She Loves Pablo predvođena sjajnim pjevačem Domagojem Šimekom.

Odličan groove rock bend koji pršti sirovom energijom u najboljem izdanju i koji komotno može nastupiti bilo gdje u svijetu. Njihovi večerašnji gosti dolaze iz mađarske i dobro su poznati zagrebačkoj publici koja voli čvrsti rock a zovu se Apey & The Pea.
Subota 23. veljače

Sutra sva sila koncerata. U Domu sportova se održava Dinamovo proljeće, koje nije baš najbolje počelo ali svejedno njima u čast sviraju Jura Stublić i Film, Kawasaki 3P, Tram 11 i Šank. Provod samo takav!

U Tvornici kulture svoj odličan debi album promovira nova vrlo zanimljiva hrvatska grupa Ischariozcky, a u klubu o Sax izbliza i u svom elementu nastupa Goran Bare sa svojim Majkama. No odlučio sam ipak preporučiti koncert grupe The Strange koji se održava u Rijeci u Pogonu kulture.

Dakle riječ je o grupi sastavljenoj od djela članova grupa Bambi Molesters i My Boddy Moose, te skladatelju i pjevači Chrisu Eckmanu. Njihov album "Echo Chamber" prošle je godine uglavnom završio na čelnim pozicijama najboljih albuma objavljenih u Hrvatskoj 2018. godine i to sa razlogom. U pitanju je doista jedan od najkvalitetnijih albuma i njihov sjajan spoj americane, alter countrya, rocka i bluesa. Stoga poziv svim Riječanima da se sutra navečer u Pogonu kulture uvjere u njihovu kvalitetu.
Srijeda 27. veljače

U ponedjeljak vrhunski koncert za ljubitelje avant jazza jer u klubu KSET nastupa ruski avangardni bend BRUM iz Moskve. No veliki rock koncert čeka nas u srijedu 27. veljače kada u Tvornici kulture nastupa američka grupa The Lemonheads. Grupu je još 1986. osnovao karizmatični pjevač Evan Dando. Globalni uspjeh doživjeli su albumima "It's A Shame About Ray" i "Come On Feel The Lemonheads" te obradom klasika Simona & Garfunkela "Mrs Robinson" koja je ostala zabilježena kao njihov najuspješniji singl. Krajem 90-tih prestali su sa radom, da bi se vratili 2005. natrag na scenu.

Ovih dana su izbacili novi album sa obradama izvođača kao što su Nicka Cave and The Bad Seeds, Yo La Tengo, Eagles, Jayhawks itd. The Lemonheads, srijeda 27. veljače.
Četvrtak 28. veljače

Kao što je to već postao običaj najviše najzanimljivijih koncerata ima četvrtkom. Tako u četvrtak u KSETU svoj debi album promovira odlična eksperimentalna grupa Šumovi protiv valova.

U Vintageu velikani svjetske rep scene Tech N9Ne i Krizz Kaliko, a u Tvornici dugoočekivani veliki samostalni koncert grupe Mangroove na kojem će promovirati svoj odličan prošlogodišnji album "Srce". Bez ikakve sumnje jedan od najboljih prošlogodišnjih albuma sjajnog neo soul benda kojeg predvode Toni Starešinić, inače član grupe Chui i njegova partnerica Željka Veverec, vlasnica jednog do najboljih ženskih vokala u Hrvatskoj danas. Riječ je o promociji njihovog četvrtog studijskog albuma u karijeri dugoj 15 godina a moram naglasiti da je u pitanju ujedno i njihov najbolji album do sada. Iskrena preporuka i za njihov koncert u četvrtak.