Objavljene nominacije za nagrade Porin

Dok se Rijeka priprema za 26. Porin, sinoć su u Zagrebu objavljene nominacije. Imena pobjednika saznat ćemo 29. ožujka na glazbenom spektaklu koji ćemo izravno prenositi.

Nikad veće zanimanje za Porin: najviše je prijava, očekivano, za pjesmu i album godine. Tako su za album godine nominirani Vojko, Tour de Tour, Nuspojave, Vrijeme i Kuća bez krova. Među nominiranima za pjesmu godine našao se duet Massima i skupine Vatra 'Nama se nikud ne žuri.

Zadovoljan sam i sretan. Idemo na Porin. Mi smo bend iz Virovitice, a Slavonci vole tulumarit tako da Rijeka stižemo! – poručio je frontman grupe Vatra Ivan Dečak.

Uz Vatru, u uži krug favorita ušli su još: Petar Grašo s hitom 'Ako te pitaju', Vojko s pjesmom 'Ne može', 'Bez tebe' u izvedbi DeToura i Nina Badrić sa singlom 'Rekao si'.

Među nominiranima su i ostvarenje iz produkcije HRT-ova odjela Glazba - CD 'Nikola Šubić Zrinski', te šef-dirigent Zbora HRT-a Tomisilav Fačini za skladbu s još jednog nosača zvuka u izdanju HRT-a 'Mir, zlato, tamjan':
Osim najbolje pjesme i albuma, stručni žiri birat će pobjednike u još 34 kategorije, a veliko finale bit će dodjela Porina u Rijeci.

Rijeka nam se ponudila i super je što će sjedeće godine Rijeka biti Europska prijestolnica kulture, pa, po svemu sudeći, izgleda da ćemo i dogodine biti tamo što je genijalno i za nas i za Rijeku i za sve,  komentira predsjednik Upravnog odbora Porina Frano Đurović.

Porin se nakon 6 godina vraća u taj grad, a spektakl koji će se održati 29. ožujka u dvorani Centra Zamet prenosit će Hrvatska radiotelevizija.