Harry i Meghan u Maroku na posljednjem putovanju prije rođenja djeteta

Princ Harry i njegova supruga Meghan doputovali su u subotu navečer u Casablancu na posljednje službeno putovanje u inozemstvo prije rođenja prvog djeteta, koje se očekuje na proljeće.

Po dolasku u Maroko, Harryja i Meghan dočekao je tradicionalni pladanj s datumima, ritual gostoprimstva u Maroku. Bivša američka glumica u Casablanci se pojavila u crvenoj haljini a njezin suprug u svijetlo sivom odijelu.

Ovaj dvodnevni posjet, organiziran na zahtjev kraljice Elizabete II, zabrinjava neke britanske medije kao što je tabloid Daily Mirror koji je Maroko opisao kao "opasnu zonu", a glavni grad Rabat kao "grad pobune". 

Prije dolaska para, lokalni diplomatski izvori rekli su kako je Maroko "stup stabilnosti u sjevernoj Africi".

Policija je u četvrtak rastjerala prosvjed koji su organizirali učitelji u Rabatu na godišnjicu prodemokratskog pokreta za vrijeme Arapskog proljeća i pritom je nekoliko osoba ozlijeđeno.

Harry i Meghan planiraju se usredotočiti na status žena i pristup djevojaka obrazovanju, u skladu s njihovim programom koji uključuje i demonstraciju kuhanja i tradicionalni ritual kane za Meghan.

Također će se sastati s članovima kraljevske obitelji u Rabatu.

- Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa jako vole biti s ljudima, rekao je britanski veleposlanik Thomas Reilly u intervjuu za televiziju 2M.

Par, koji će tijekom posjeta biti smješten u kraljevskoj rezidenciji, vraća se kući u utorak ujutro.