Ni uragan Tomislava nije odvratio od mora

Jedan sasvim običan dan na Pacifiku - sve je samo ne običan. Video pod tim naslovom, o tankeru u oluji, do sada je na internetu pogledalo 6 i pol milijuna ljudi. Snimio ga je mladi pomorac iz Splita, Tomislav Šeput, i to na samom početku svoje prve plovidbe.

- Snimka je nastala prije jedno 12 godina to je bilo moje prvo putovanje, tek kad sam počeo navigavat, nakon 15 dana, vatreno krštenje, mi smo išli iz luke Vankuver prema Panami, zadesio nas je ovaj uragan i tu smo bili tri dana, meni je to bilo neobično iskustvo ali se nisam bojao jer nisam ni znao što se događa, nakon 15 dana na brodu ne znate ništa u biti - priča Tomislav Šeput.

Tanker od 180 metara probijao se kroz 15 do 20 metara visoke valove. A zapravo su tri dana plovili u mjestu, bez sekunde sna.

- Uletili smo u uragan i bili smo tri dana i tri noći na istom mjestu, nismo se micali jer brod nije mogao savladati tu snagu valova - dodaje Šeput.

Video je Tomislav posvetio svojoj supruzi Mari. A njoj ga nije lako gledati ni dan danas, iz udobnosti naslonjača, u vlastitom domu, držeći supruga za ruku i znajući da su on i svi članovi posade iz uragana izišli bez ikakvih posljedica.

A uragan Tomislava nije prepao niti odvratio od mora. Plovi i dalje, kao prvi časnik palube. Supruzi Mari i djeci, s Pacifika šalje slike zalaza sunca po bonaci. Uz želje da što prije zajedno bacaju kamenčiće na Žnjanu.

Životna plovidba nije uvijek po planiraniranoj ruti. Tomislav je namjeravao ploviti nekoliko godina. No, čini se da će to biti do mirovine. Sve je lakše kad zna da ima svoju sigurnu luku i ljubav koja pobjeđuje sve oluje.