Tribunj - mjesto poželjno za život

U Tribunju su počeli dugo čekani radovi na uređenju šetnice uz more - od plaže Zamalin do središta mjesta. Nepristupačne i privatizirane plažice ispred kuća uz obalu od sada će biti dostupne svima. A to će turističko mjesto dobiti i uređenu plažu sa sunčalištem.

Radovi na šetnici počeli su prije 12 godina. No zbog otpora vlasnika kuća uz more - koji su uzurpirali pomorsko dobro, sve je bilo zaustavljeno.

Dolje neki koji iznajmljuju, koji imaju kuće i apartmane rekli su da se ne može dalje graditi, rekao je Miro Arbutina, mještanin Tribunja.

Općina sada ima sve dozvole, projekt i novac. Pa će Zamalin napokon povezati s mjestom.

Područje koje je biser Tribunja do sada nije bilo dostupno svim mještanima, našim gostima, osim pojedincima, govori Slobodan Ukić, predsjednik Općinskog vijeća Tribunja.

S manje od 3 milijuna kuna napravit će rampu za invalide, osvijetljeni put i uređeno kupalište.

- Pomorsko dobro kao takvo, trebalo bi služiti svima, a ne samo pojedincima i to je ono što su mještani mislili da nećemo nikada uspjeti. Još jedanput smo pokazali da nam je javni interes ispred pojedinačnih privatnih interesa, ističe Marko Grubelić, načelnik općine Tribunj.

Mnogi su to čekali cijeli život!

Drago mi je da ću sada u jesen života opet moći prošetati stazama svog djetinjstva, govori Nada Vodišek, mještanka Tribunja.

Do ljeta će napraviti put i mostove, a na jesen će popločati i postaviti opremu.
Za turističko mjesto to su vrlo važne investicije.

- 260 tisuća noćenja je bilo prošle godine, od toga 30 tisuća dolazaka. Ova šetnica nam je od velikog značaja za turizam u Tribunju, naglašava Josipa Jerkov, direktorica TZ-a Tribunja.

Sve to Tribunj čini poželjnim mjestom za život.

Mi smo prije 5 godina došli ovdje živjeti jer nam je tu prekrasno, rekli se Ana i Jakov Tomljenović, doseljenici u Tribunj.

A bit će, kažu u općini, još bolje. Uredit će i plažu u Sovlju, najmlađi će - dogodine dobiti i novi vrtić.