Na klupskoj sceni za svakoga ponešto

Što nam se sprema na klupskoj sceni i koje koncerte možete posjetiti zna naš redoviti gost petkom Dubravko Jagatić.

Petak 01. ožujka


Večeras u riječkom klubu Palach legendarna pulska punk grupa Fakofbolan slavi 25 godina karijere. U isto vrijeme u zagrebu ekipa kluba Katran slavi prvih 10 godina postojanja nastupom niza DJ-a. Svejedno, Jagatić izdvaja dva druga koncerta koji se održavaju večeras.

U klubu Sax danas i sutra nastupa grupa Jonathan. Odlična prilika za doživjeti ovaj odličan bend par dana prije njihovog odlaska na američku turneju koja počinje 8. ožujka i tijekom koje će održati desetak koncerata uključujući i nastup na najvećoj svjetskoj glazbenoj konferenciji South by Southwest u Texasu. Oni koji poznaju njihov rad znaju da je riječ o grupi koja ima sve predispozicije ostvariti globalnu popularnost, a oni koji ih žele upoznati njihovi nastupi danas i sutra u klubu Sax idealna su prilika za upoznati ih izbliza.

Večeras također svoj veliki samostalni koncert ima i grupa Bang Bang i to u Tvornici kulture. Na sceni su od 2012. godine i sa svojim su pjesmama vrlo često prisutni u domaćem eteru zahvaljujući vrlo pitkim pop rock pjesmama sa tim jednim prepoznatljivim retro štihom. Unatoč samo jednom albumu „Bez obzira na sve" iza grupe Bang Bang je već 11 singlova uključujući i ovaj „Kako stoje stvari" Ukratko, Bang Bang večeras u Tvornici kulture u svom najboljem koncertnom izdanju.

Subota 02. ožujka

Sutra još jedan veliki koncert jer u Arenu Zagreb stiže Momčilo Bajagić Bajaga sa svojim instruktorima u sklopu velike regionalne turneje na kojoj promovira svoj odličan posljednji album „U Sali lom". Bajagu ne treba posebno predstavljati jer je na sceni prisutan još od 1984. godine kada se predstavio svojim prvim samostalnim albumom „Pozitivna geografija". Gotovo svi njegovi koncerti su rasprodani a s obzirom na stvarno odličan prošlogodišnji album „U Sali lom", koji je, kaže Jagatić, jedan od njegovih najboljih albuma u karijeri.

Srijeda 06. ožujka

U srijedu imamo priliku doživjeti komadić povijesti hip hopa i to od strane jednog od ključnih likova koji su utjecali na globalnu popularnost hip hopa. Povodom 25 godina Blackouta- glazbene institucije koja je i te kao zaslužna za hip hop kulturu u Hrvatskoj, u The Garden Browery dolazi legendarni DJ Yella. DJ Yella je originalni član skupine N.W.A (Niggaz With Attitudes - Crnci sa stavom) koji je osnovan sredinom 80-tih i koji se smatraju utemeljiteljima gangsta rapa zbog aktivističkih stavova i pjesama u kojima su prvi progovorili o stvarnom životu AfroAmerikanaca na ulicama američkih gradova. Magazin Rolling Stone ih je uvrstio među 100 najvažnijih bendova svih vremena a 2016. su primljeni i u Rock and Roll Hall of Fame. Uz DJ Yella grupu su činili Dr. Dre, Ice Cube, MC Ren, Arabian Prince i Eazy E. O rađanju benda N.W.A. je 2015. godine snimljen i odličan igrani film „Straight Outta Compton". DJ Yella će na mikrofonu pratiti  Hypeman Playboy T.

Četvrtak 07. ožujka

U četvrtak navečer odličan koncert za ljubitelje garažnog rocka jer u Močvari sviraju Thee Melomen, Detroit Groove Gang i The Jackson Pollock. Krankšvester nastupa u Vintage Industrial baru a velikim gala koncertom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 40 godina karijere slavi Zoran Predin. Iza njega je nevjerojatnih 39 objavljenih albuma i više od dvije tisuće održanih koncerata u tih 40 godina. Okušao se i potvrdio i kao izvođač šansona, indie rocka, gipsy swinga, filmske glazbe itd. Tako ćemo u četvrtak vidjeti i čuti gospodina Predina u svim njegovim fazama a kao gosti će mu se pridružiti  Matija Dedić, Damir Kukuruzović i Anja Rupel. Ujedno će to biti i promocija albuma „Zoran pjeva Arsena" na kojem je Predin uz pomoć Damir Kukuruzović Django Gripu obradio pjesme velikog Arsena Dedića. Nezaobilazan koncert za sve poštovatelje lika i djela Zorana Predina. Osim toga, mislim da mu i te kako treba čestitati 40 godina karijere jer je to i te kako velika stvar opstati toliko dugo na sceni.

Za kraj samo spomenuti da nas slijedeći tjedan čekaju koncerti Afro Cuban All Stars koje predvodi veliki Juan de Marco Gonzales te kamerunska zvijezda Richard Bona ali o tome više slijedeći petak.