Slastičarnica sa slasticama bez glutena

Gordanu Kušar iz Varaždina stjecaj životnih okolnosti odveo je u slastičarske vode. Sin joj boluje od celijakije, a ona ne podnosi gluten.

No, to ju nije obeshrabrilo. Naprotiv -  bavi se pripremom slastica bez glutena.
Znanje stečeno kroz životnu muku ugradila je u vlastitu slastičarnicu u kojoj pripravlja slastice bez glutena.

- Prilikom svih nedaća koje sam proživjela, ne dam da mi netko sruši samopuzdanje, stojim iza svoje kvalitete, da bude fino, rekla je.

San je ostvaren na poticaj prijateljice - uložile su ušteđevinu, dignule kredit. No naša birokracija umalo ih je slomila.

I kad su konačno otvorile obrt, doživjele su - nerazumijevanje okoline. Mnogi su ju pitali da zašto paralelno ne radi i obične kolače. No, Gordana je svjesna kako bi moglo doći do kontaminacije. Procjenjuje se da oko tri posto stanovništva boluje od celijakije. Mnogi simptome ne prepoznaju na vrijeme, a bolest brzo poremeti imunosni sustav.

Iako neshvaćena u svojoj okolini, često i društvu - Gordana Kušar nastavlja svoju obrtničku odiseju.