Suradnja HNK-a Zagreb i Albanske nacionalne opere i baleta

Intendantica zagrebačkoga Hrvatskoga narodnog kazališta Dubravka Vrgoč i intendantica Albanske nacionalne opere i baleta Zana Çela potpisale su jučer u Zagrebu protokol o razmjeni produkcija i umjetnika.

U svom drugom mandatu, intendantica zagrebačkog HNK Dubravka Vrgoč nastavlja dogovarati inozemne suradnje. Osobito s onim zemljama čija produkcija na prvi pogled možda nije atraktivna, ali itekako imaju što ponuditi publici.

Tvrdi to i intendantica albanske nacionalne opere i baleta Zana Çela koja je potpisala sporazum o suradnji s našim nacionalnim kazalištem. Gostovanja, razmjena umjetnika i zanimljive koprodukcije dio su tog projekta.

- Bit će iznimno zanimljivo vidjeti naše pjevače kako pjevaju u Tirani i albanske pjevače u Zagrebu, posebno zato što smo prije nekoliko dana premijerno izveli 'Trubadura', a oni će u svibnju imati također premijeru iste predstave, kaže Dubravka Vrgoč.

- Osim gostovanja i razmjene, nadam se da će finale ove suradnje biti koprodukcija, ali i razmjena iskustava radi povećanja broja gledatelja, odgajanja nove publike. Zajedno ćemo, nadam se, uspjeti pronaći model za postizanje tog cilja, poručila je, pak Zana Çela.