M-Body Motion

Nije lako opisati zašto je baš M-Body Motion toliko privukao moju pozornost. No već sama činjenica da me neka tehnika toliko privukla nakon 30 godina bavljenja vježbanjem, govori o njezinoj zanimljivosti.

Razvila ju je i osmislila Marina Škrobot, kineziologinja iz Koprivnice koja je svoje životno i radno mjesto našla u Puli.

Njezina je filozofija treninga jednostavna. Tijelo mora biti funkcionalno i mobilno. Da bismo to postigli, cijeli se sklop vježbi povezuje u fluidnu cjelinu koja vas istodobno snaži i rasteže. Svaki dio vaše mišićne strukture dobiva novi smisao, svaka kost vašeg skeleta dobiva novu potporu jačih mišića, zglobovi postaju pokretljiviji.

Program je na početku fokusiran na postavljanje pravilnih položaja tijela i oblikovanje muskulature a poslije se posvećuje pozornost kardiovaskularnom i respiratornom sustavu dodavanjem skokova. No i to je kontrolirano.

Na početku učite male sklopove vježbi. Povezujete različite pokrete u jednu fluidnu i logičnu cjelinu pa osim dobrobiti za mišićni i koštani sustav razvijate motoričke sposobnosti.

Nadam se da će se M-Body Motion početi vježbati u mnogim dvoranama.