Počeo 10. tjedan smijeha

Premijerom dječje predstave "Bibi i Bubi", redateljskim prvijencem Jana Kerekeša, u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu počeo je 10. Tjedan smijeha u organizaciji Kerekesh Teatra.

Ovogodišnje izdanje Tjedna smijeha donosi 55 predstava koje će u deset dana, osim u Varaždinu, biti izvedene u nekoliko gradova i općina diljem Varaždinske županije.

- Prošle godine festival je posjetilo više od 12,5 tisuća ljudi, a ove godine očekujemo još više posjetitelja željnih smijeha, budući da će svi programi u Varaždinu biti izvedeni u duplom terminu, što prijašnjih godina nije bio slučaj, rekao je direktor festivala Jan Kerekeš.

Prvi će put u Varaždinu biti izvedene brojne gostujuće predstave, među njima i "Jelinek vs. Jelinek" Cabaret scene, "Traži se Bullhit" i "Samo preko njega mrtvog" Lude kuće Zagreb i "Brodolomke" Kazališta Moruzgva Zagreb & Ludens Teatra Koprivnica, a Kerekesh Teatar je, osim dječje predstave "Bibi i Bubi", pripremio premijeru komedije "Pod hitno na hitnu" Ljubomira Kerekeša.

- Pacijenti u ovoj predstavi imaju hitne slučajeve, ali samo po vlastitom mišljenju tumačenja bolesti. Nemaju povijest bolesti, nego svoju dijagnozu, a kad se više takvih ljudi, koji su ujedno i razočarani zdravstvenim sustavom i još mnogočime, nađe na jednom mjestu, izrode se svakakve situacije, opisao je novu predstavu redatelj Ljubomir Kerekeš.

Premijera predstave zakazana je za 16. ožujka, a dan poslije njezinom repriznom izvedbom završit će 10. Tjedan smijeha.

Osim u brojnim komedijama, publika će i ovoga puta moći uživati i u izložbi karikatura na temu "Smijeh za 10" koju Kerekesh Teatar treći put organizira u suradnji s Hrvatskim društvom karikaturista. Prošle je godine radove izložilo više od 60 karikaturista, a još ih se više očekuje ove godine.