Program mobilnosti učenika

Obrtnička škola iz Koprivnice deset godina uspješno sudjeluje u projektima mobilnosti financiranima europskim novcem. Učenici svih zanimanja nekoliko tjedana provode u školama u zemljama Europske unije, upoznaju se s kulturom i tradicijom i stječu nezaoboravna iskustva. Za nekoliko dana putuju u Prag.
Domagoj, Ivan i Luka učenici su trećeg razreda Obrtničke škole u Koprivnici. Školuju se za zanimanje soboslikar ličilac. Njih trojica, zajedno s još 14-tero učenika, uskoro odlaze na trotjednu stručnu praksu u Češku, u Prag.

Učenici koji odlaze na stručnu praksu u Prag u svojoj su školi prošli kratki tečaj češkoga jezika, a proučavali su i kulturu te znamenitosti Praga. 

Da je korist od ovakvih programa mobilnosti velika, uvjerili su se i učenici koji su se vratili iz Postojne u Sloveniji. Kažu kako su stekli nova iskustva te vidjeli kakvu bolju opremu i bolje uvjete rada imaju u Sloveniji.

Za projekte mobilnosti odabrani su učenici s dobrim ocjenama i uzornim ponašanjem uz preporuku profesora te motivacijski esej učenika. Obrtnička škola u Koprivnici ovakve projekte provodi već desetu godinu i dosad su učenici upoznali mnoge europske zemlje. Boravak za sve učenike je besplatan i financira se iz fondova Europske unije.