Osnovnoškolci napravili igru o upoznavanju Hrvatske

Varaždinska Prva osnovna škola nositelj je dvogodišnjeg projekta ERASMUS plus pod nazivom "Igrifikacijom do boljih rezultata - nauči me igrati". Partneri su im učenici i učitelji iz Slovenije i Španjolske. S ciljem upoznavanja s povijesnim i geografskim obilježjima naše zemlje, izrađena je - prva hrvatska igra.

Kako povijest i geografiju za sedme i osme razrede svladati kroz nove metode temeljene na igrifikaciji? Učitelji i učenici Prve osnovne za to su kreirali prvu hrvatsku stolnu igru, u kojoj se koriste mobiteli i tablet. Za uspješnu igru, djeca trebaju poznavati i matematiku, kemiju, biologiju.

Dinamiziranje nastavnog procesa u ovoj se igri događa na engleskom jeziku, kako bi u njoj sudjelovali partneri projekta - iz slovenske i španjolske osnovne škole. Oni tjedan dana borave u Varaždinu.

Projekt vrijedan 90 tisuća eura namijenjen je upoznavanju vrijednosti triju zemalja, kroz boravak u njima i sudjelovanjem u igri.

U dvije godine, ekipa učenika i učitelja iz prijateljskih zemalja, izradit će šest edukativnih igara. Varaždinska škola kreirat će još igru povezanu s kulturnim znamenitostima naše zemlje.