Kreće novi foto-natječaj "Volim svoju Hrvatsku"

"Volim svoju županiju"  je četvrti foto-natječaj u organizaciji Hrvatske zajednice županija koji kreće danas, a cilj mu je potaknuti mlade umjetnike/amatere da stvaraju i razmišljaju o detaljima i zanimljivostima svojih županija.

Natječaj je otvoren do 22. travnja. Izrađena je posebna aplikacija putem koje se mogu predati do tri fotografije po autoru.

Nagrade se dodjeljuju u dvije kategorije: najbolja fotografija prema broju prikupljenih lajkova i prema mišljenju stručnog žirija. Prva mjesta u obje kategorije donose GOPRO HERO7 Silver sportske digitalne kamere, a drugo mjesto prema ocjeni žirija GOPRO HERO7 White sportsku digitalnu kameru.

Na čelu ovogodišnjeg stručnog žirija je profesionalna fotografkinja Mare Milin, a ostali članovi žirija su Ivana Gusak Galić, Kristijan Toplak i Karlo Frljužec.

Natječaj ima sve više poklonika o čemu govori i podatak da je na prva dva prijavljeno šestotinjak fotografija, a na treći prošle godine čak 2835 fotografija.

Tema fotografije „Volim svoju županiju“ omogućuje autorima/autoricama široki kreativni izražaj, no uvjet je da su fotografije snimljene isključivo na području Hrvatske.

Najbolje fotografije iz svih hrvatskih županija čine postav putujuće izložbe koja je prošle godine po Hrvatskoj prošla 1081 kilometara.