Pokret, mimika i glas transformiraju tijela

Plesna Predstava 'Transformers' polazi od ideje transformativnoga tijela nalazeći vokabular kojim se na razini tjelesne ekspresije, uključujući pokret, mimiku i glas, uspostavlja komunikacija između dvaju entiteta.

Predstava 'Transformers', mladih autora i izvođača Ide Jolić i Marina Lemića, premijerno je izvedena u Zagrebačkom plesnom centru, u sklopu programa Koreospektar.

Transformativno tijelo je tijelo u stalnoj mijeni, koje se mijenja vođeno unutarnjim impulsima, ali i potaknuto podražajima izvana, svojim mijenama utječući i na promjenu okoline, prostora i drugih tijela koja se u njegovoj blizini zatječu, ističu autori.

U duetu 'Transformers' istražuje se kako dva tijela, dva ne do kraja definirana entiteta, tijekom susreta preobražavaju jedno drugo, ostaju li transformacijski procesi zasebni ili su zbog međudjelovanja nužno dijeljeni, zrcale li se pojedinačni entiteti jedno u drugome ili se susretom promijenjeni međusobno udaljavaju, pitanja su koja zanimaju autore projekta izvedenog u ZPC-u.