Osijek gradi Centar za posjetitelje "Tvrđa"

Kako bi se poboljšala prateća infrastruktura i prijam turista, u Osijeku će se graditi Centar za posjetitelje "Tvrđa". Prva od triju faza projekta vrijednog 15 milijuna kuna financira se europskim novcem, a radovi uz istočni ulaz u Tvrđu trebali bi započeti na jesen.

Iako se u Slavoniji i Baranji posljednjih godina bilježi porast turističkih noćenja iz osječke Gradske uprave upozoravaju da su gosti još uvijek nedovoljno upoznati s turističkom ponudom istoka Hrvatske.

Zato bi budući Centar za posjetitelje na jednome mjestu trebao ponuditi prostore za turističke agencije, trgovine za prodaju autohtonih proizvoda i suvenira, te parkirališta i posebne usluge za cikloturiste.

Centar za posjetitelje dio je sveobuhvatnog projekta obnove osječke povijesne jezgre vrijednog 500 milijuna kuna od kojeg bi, uz turiste, koristi trebali imati i brojni Osječani.

Rekostrukcija i dogradnja prostora uz istočni ulaz u Tvrđu trebali bi početi najesen, rok za dovršetak radova je dvije godine, a u osječkoj se Gradskoj upravi nadaju da će novi objekti za prihvat turista biti spremni i ranije.