"Zvončići" na 6 načina oduševili na društvenim mrežama

Prošli mjesec društvenim mrežama se proširio videouradak mladog harmonikaša koji je odsvirao popularnu pjesmu "Zvončići" na 6 načina. Zasvirao je i za našu ekipu i otkrio nam kako je ova snimka obišla svijet.

Milijuni ljudi na društvenim mrežama čuli su izvedbu „Zvončića" na 6 načina. Njome je harmonikaš Samir Nurkić na jedinstven način opisao sve narode bivše Jugoslavije.

Snimka je nastala u pripremi za gostovanje u jednoj TV emisiji. Samirova menadžerica poslala ju je producentu emisije u kojoj je trebao gostovati, a sve ostalo je povijest.

- Ja sam otišao u tu emisiju, nastupao s tim "Zvončićima" u toj emisijij i vraćamo se s puta drugi dan, dođem doma i vidim na zidu svoj video uploadan - kaže Nurkić.

Uspjeh Samir zahvaljuje i svome ocu od kojega je naslijedio ljubav prema harmonici. Sa samo 5 godina svladao je mnoštvo crnih i bijelih tipki, rebra i razvlačenje instrumenta i do danas postao pravi virtuoz. Od glazbe sluša i svira apsolutno sve jer, kako kaže, sve se "roka" na harmonici. Na zabavama je Samir rado viđen gost i glavni zabavljač. Upravo ondje nastaju najzanimljivije obrade. Inspiracija, kaže, dolazi u trenutku.