Večeras praizvedba predstave 'Stela, poplava'

Prije dva mjeseca počele su probe za predstavu Dine Pešuta 'Stela, poplava' i sve je spremno za večerašnju praizvedbu u zagrebačkom kazalištu Gavelli.

Drama 'Stela, poplava' priča je o današnjim ljudima punima tjeskobe - kao da je u svijetu nestalo ljubavi, a neuroza i emotivni nered, postali su središnje mjesto modernog doba…

Hotelska soba i lica koja se u njoj spotiču i udaraju jedna o druge, odbijajući se od nemogućnosti ili nesposobnosti da vole i budu voljena, da se ogriju, dovoljni su za niz strastvenih sukoba čiji sudionici poput boksača "gube dah i ne predaju se", stoji u najavi predstave.

Selma Spahić, bosanskohercegovačka redateljica čije predstave igraju u mnogim teatrima u regiji, kao i Pešut, pripada mladoj generaciji kazališnih umjetnika, a njezina zagledanost u suvremene 'rastrzanosti' i potrage, u snagu i krhkost izvođača, pokazuje senzibilitet kakav traži i 'Stela, poplava', poručuju iz Gavelle.

O posljednjim pripremama za praizvedbu razgovarali smo s redateljicom Selmom Spahić, glumicom Jelenom Miholjević, koja tumači ulogu Stele, te glumcem Markom Petrićem: